När en säljer en produkt, oavsett om det är en viss typ av maträtt eller om det handlar om en möbel, köksprodukt eller någonting annat – är det viktigt att man kan säkerställa att den främst fungerar som den ska men även att den är säker. Det blir nämligen allt vanligare att företag säljer saker som de sedan måste återkalla, eftersom produkten i fråga har påkallat skador. Nu senast till exempel storföretag som Ikea och OLW.

Har du skapat någonting som du vill sälja vidare? Då är det viktigt att du ser till att din produkt blir ordentligt certifierad, någonting som säkerställer att produkten inte bara är vad du säger att den är utan även att den fungerar som den ska. En certifiering av produkter gör du bäst genom att ta kontakt med ett företag som har just den kunskapen och kan kontrollera din produkt.förvaring

Ska du handla någonting och är osäker på om den sak du ska köpa verkligen kommer att leverera? Även då kan det vara en bra idé att kontrollera om den är certifierad. Sen är det klart, på produkter som kommer från storföretag som till exempel Ikea utgår man ju från att det inte ska vara några konstigheter. Trots det har det framkommit flertalet gånger att det varit fel på sakerna och i vissa fall så allvarliga fel att produkten i fråga måste återkallas. Nu senast handlade det om mörk choklad.

Anledningen till att Ikea väljer att återkalla samtliga sålda chokladkakor är att innehåller är otillräckligt redovisat. Specifikt gäller det innehåll av mjölk och hasselnötter. – De som är allergiska mot mjölk eller hasselnötter kan drabbas av en allergisk reaktion om de äter produkterna.

Det är Ikeas presskontakt Malin Sennevall som uttalar sig och en kan ju tycka det är bra att Ikea tar sitt ansvar, frågan är bara om det räcker för att återfå kundernas förtroende.