Det finns en uppsjö snygga staket till ens trädgård, och är man inte den där typen som dras till allmogetrenden med gärdesgårdar tycker vi man ska satsa på ett modernt, snyggt staket i helt unik design! Här listar vi saker som kan vara bra att tänka på när man ska montera ett staket till sin trädgård, till exempel att välja underhållsfria staket som är enkla att montera.

Få tänker kanske på att ett staket i klassisk design kräver en hel del underhåll. En gärdesgård kräver mycket tid och omsorg för att hållas uppe, och har man väl skaffat det ångrar man sig ofta bittert efteråt. Är det viktigt för dig att ditt staket både ska kunna ha en tidlös design, vara lätt att montera och vara underhållsfritt? Då har vi tipset för dig – här kan du köpa underhållsfria staket som blandar stilar och dessutom är enkla att montera.

Staket – frågor att ställa dig

När du ska välja staket är det bra om du frågar dig själv några avgörande frågor:

  • Formspråk – talar det samma estetiska språk som resten av ditt hus?
  • Vill du ha det underhållsfritt?
  • Ska den ha någon funktion?
  • Är det viktigt för dig att det är lätt att montera?

Ta en ordentlig funderare kring hur staketet kommer smälta in i din omgivning. Ett snyggt och modernt staket smälter schysst in i omgivningen och ger ett propert och trendigt intryck.

Trender i trädgården

Hur ska egentligen en riktigt trendig trädgård se ut? Länge har vi vurmat för den gammaldags torpstilen med sporadiskt utsatta lerkrukor och någon liten stig i enkel marksten utplacerad utanför dörren. Det här verkar dock vara ett minne blott. Det avskalade, moderna har börjat komma tillbaka och allt fler skapar sig en trädgård med moderna inslag. Vi flyttar ut i trädgården allt mer och inreder lite som att vi inreder inne. I trädgården vill vi umgås och socialisera oss, och inte få allt för mycket skit under naglarna.

I Expressen kan du läsa om den modernt formbara trädgården som blandar industridesign med prunkande funktionalitet och gröna växter. Kring en modern trädgård sätter man upp ett anpassat och snyggt staket med hållbara material, som också står högt på priolistan för den som vill inreda trädgården modernt.