Du kan ta patent på en fras och på en idé – och du kan bli bestulen på den lika så fort. Hur ska man göra för att lyckas överleva i den tjocka konkurrensen och för att sticka ut?

2777216-lagbok-och-domarklubbaIbland kan det vara bra att ta ett steg tillbaka och stänga munnen och låsa in sina idéer i ett kassaskåp i väntan på att man har allt på det klara. För när det kommer till bra idéer så växer dem tyvärr inte på träd utan det gäller att vårda dem ömt så man inte tappar dem till något annat företag.

Patent på Jesus-fras

Man kan höja ögonbrynen på mycket här  i världen, och när det kommer på vad människor vill ta patent på så finns det även här en hel del som sticker ut. Men det finns även dem som får genomslag och med det kan sitta på en guldgruva om någon råkar fela och gå över gränsen. Tyler Perry är en av dessa människor som fått sin patent att gå igenom. I den amerikanska motsvarigheten till Patent- och registreringsverket har han sett till så han har ensamrätt på att använda frasen ”what would Jesus do” i alla sammanhang som rör film,- tv- och liveframträdanden att göra. WWJD blev en mycket populär bokstavskombination på 90-talet av amerikanska kristna och många ombads bära T-shirts med dessa tryck. Nu kan man finna texten på mängder av smycken och plagg, men man bör akta sig för att använda frasen i tv och pjäser då man kan komma att bötas.

Känner du att du är sugen på att ta patent på något bör du kolla upp vad som gäller med de allmänna bestämmelserna.